VIDEO Vârful Pietrosu – Munții Rodnei – O oxcursie pe două roți

Un jurnal de călătorie impresionant

Distribuie prietenilor

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedin

V-ați gândit vreodată sa plecați la drum cu bagaje în greutate totală de 7kilograme printre care un simplu cort și pe doar două roți.? Iată că acești bărbați au făcut-o.

Vă invit să vizionați acest video impresionant al unei excursii pe bicicletă, timp de 12 zile pe o distanță totală de 1200km. Uneori imaginile sunt foarte emoționante dar așteptați până la destinația cicliștilor la înălțimea de aproximativ 2000metri, Vârful Pietrosu.

Vârful Pietrosu este cel mai înalt pisc muntos din Munții Rodnei cu 2.303 metri. De asemenea, este cel mai înalt vârf din întregul lanț al Carpaților Orientali, fiind împărțit între județele Maramureș și Bistrița Năsăud.

Sursa © Carpathian Arch Bikepacking #1 – Romania from Andrzej on Vimeo.

Parcul Național Munții Rodnei

Primele inițiative de a conserva această zonă, cu o diversitate biologică foarte bogată, au aparut încă din anul 1932, când o suprafața de 183 hectare a fost declarată rezervație stiințifică, fiind prima inițiativă de acest tip din România. Pe aceasta a urmat-o Rezervația Stiințifică din Munții Retezat înființată în anul 1935. Momentan Parcul Național Munții Rodnei are o suprafață de 47.177 hectare.

 

Urmărește-ne pe:

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinyoutube

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *