Staţiunea Parâng

Situată la o distanță de aproximativ 5 km de Petroșani, în Munții Parâng

Distribuie prietenilor

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedin

Stațiunea Parâng este localizată la o altitudine de aproximativ 1800 metri, în partea estica a Defileului Jiului, la o distanță de aproximativ 5 km de Petroșani, în Munții Parâng, al căror potențial turistic este deosebit de mare. Această locație a devenit în ultimii ani din ce în ce mai cunoscută în rândul turiștilor, în special iubitori ai sporturilor de iarnă, datorită prezentei pârtiilor moderne de care dispune.

Începând cu anul 2009, Stațiunea Parâng a fost atestata ca stațiune turistică de interes national. Există locuri de cazare în cabane turistice iar accesul se realizează din Petroșani până la baza telescaunului, al doilea ca lungime din țară.

statiunea parang

În sezonul cald există numeroase trasee marcate care duc la atracțiile din Parâng: crestele munților, lacurile glaciare, Rezervația Geologică și Botanică Calcescu. În sezonul rece cele 9 pârtii de schi amenajate și omologate, cu diferite grade de dificultate, reprezintă distracția favorită a turiștilor. Ele sunt dotate cu telescaun, teleschi și instalații de nocturnă.

Sursa: © devaturism.ro

Urmărește-ne pe:

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinyoutube

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *