Satul labirint din Harghita – VIDEO Satul Inlăceni

Satul Inlăceni din Harghita, supranumit "satul labirint”.

Distribuie prietenilor

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedin

Satul labirint

Se spune ca satul Inlăceni din Harghita, supranumit Satul labirint e unic în România întrucât numărul uliţelor îl depăşeşte pe cel al caselor, lucru neconfirmat de noi. Din cele 161 de case din Inlăceni, 68 nu au fost renovate niciodată, iar cea mai veche a fost construită în anul 1742.Majoritatea păstrează uşile din lemn pictat, ferestrele originale şi mobilierul interior.
Poziţia sa geografică l-a izolat de civilizaţia oraşelor aflate atât de aproape. Prin localitate nu trece niciun drum important, ci doar o stradă principală, uliţe şi poteci care brăzdează încă din Evul Mediu proprietăţile uriaşe ale localnicilor.
Drumul care duce spre Inlăceni a fost construit pe vremea romanilor. Serpentinele largi, când urcând către cer, când coborând spre nicăieri, dezvăluie de jur-împrejur un tărâm nealterat, unde iarba şi plantele de leac cresc sălbatic, peticele de câmp verde sunt brăzdate cu auriu, iar pomii fructiferi sunt plini de roade care aşteaptă să fie culese. Din vârful drumului se zăreşte, în vale, satul cu o istorie de aproape două milenii.

Imagine si montaj: Cosmin Giurgiu
Coloana sonora: Audio Network
©2015 GVT MEDIA ghidvideoturistic.ro filmariaeriene.com

Urmărește-ne pe:

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinyoutube

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *