Peștera Tecuri – Parcul Natural Grădiştea Muncelului

Declarată arie protejată datorită formaţiunilor spectaculoase.

Distribuie prietenilor

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedin

Rezervaţia naturală Peştera Tecuri se află în Parcul Natural Grădiştea Muncelului – Cioclovina, mai exact, în comuna Baru din judeţul Hunedoara. Este inclusă în cea de-a patra categorie a Uniunii Internaţionale pentru Conservarea Naturii, fiind declarată arie protejată datorită formaţiunilor spectaculoase.

Pestera Tecuri beready.ro

Peştera Tecuri a fost descoperită din greşeală, de un bărbat din Crivadia, în anul 1947. Este situată pe malul stâng al râului Strei şi are o lungime de circa 500 de metri. Altitudinea la care este dispusă este de 920 de metri, iar intrarea se face printr-un aven de 12 metri. Prezintă un interes ştiinţific deosebit, mai ales că încă nu a fost explorată în întregime.

Rezervaţia naturală Peştera Tecuri este recunoscută pentru formaţiunile coraliene şi stalagmitice, dar şi pentru microcristale. Mai mult, în această peşteră, se află una dintre cele mai interesante şi mai spectaculoase stalagmite de pe teritoriul ţării noastre. Aceasta are o înălţime de şapte metri şi o culoare albă, cu reflexii roz.

Sursa: © devaturism.ro

Pestera Tecuri

Urmărește-ne pe:

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinyoutube

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *