Arad

Arad, Județul Arad, România

Distribuie prietenilor

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedin

Descoperă municipiul Arad

Municipiul Arad este unul dintre cele mai importante orașe din zona de vest. Municipiul Arad este situat pe malurile râului Mureș și este unul dintre primele orașe din zona de vest ce oferă cale principală dintre Ungaria și Transilvania. Primul document în care este menționat Aradul apare la inceputul anilor 1200. Regiunea în care se află Aradul a fost martorul a numeroase evenimente cumplite, de la dominația habsburgică la dominația și masacrul realizat de otomani prin anii 1500.

Astăzi Aradul este unul dintre cele mai mari orașe ale României având posibilități frumoase de diferite categorii în domeniul turistic.

Datorită aspirațiilor europene multe edificii din Arad s-au ridicat să fie impozante și frumoase. Aradul se poate mândrii cu un patrimoniu bogat de clădiri istorice cum ar fi Palatul Administrativ, Palatul Neuman, Palatul Cultural, Teatrul Clasic Ioan Slavici, Biserica Romano-Catolică a ordinului minoriților Sf. Anton de Padova, Biserica Roșie Evanghelică Luterană și așa mai departe.

În județul Arad găsim trei categorii de relief, câmpie, dealuri și munți, ele fiind exemplificate de Câmpia de Vest, Dealurile de Vest și Carpații Apuseni.

Obiective turistice în județul Arad

În regiunea în care se află orașul Arad găsim o categorie mare de obiective turistice de la munți la peșteri, de la stațiuni la rezervații, de la cetăți la castele și monumente.

Munții Codru-Moma fiind recunoscuți ca cele mai interesante zone din Carpații Apuseni datorită frumuseților și peisajelor remarcabile. Tot în această zonă găsim stațiunea Moneasa ce oferă minerale și aparate specializate pentru a oferi experiență balneoclimaterică nemaiîntalnită. O altă stațiune remarcabilă este Lipova care este o stațiune balneoclimaterică. Fiind recent reamenajată stațiunea oferă instalații pentru băi calde cu apă minerală și instalații de hidroterapie.

Peșterile ce merită mențonate în regiunea Aradului sunt, Peștera Liliecilor, Peștera Cristalelor și Peștera Groapa Urșilor.

Aradul și regiunea sa au vestigii istorice bogate cum ar fi cetățile ce ne protejau acum secole cum ar fi Cetatea Șiriei, Cetatea Șoimoș, Cetatea Aradului.

Aradul a fost, este și va fi întotdeauna unul dintre cele mai frumoase orașe din zona de vest având o istorie bogată și cetățeni extraordinari.

Sursă © Echipa BeReady

Apasă aici pentru a descoperi serviciile de top ale orașului Arad!

sauBooking.com

Urmărește-ne pe:

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinyoutube

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *